Mannen kampen met een historisch gegroeid imagoprobleem


Knack (7/9/2016) geeft bijzonder helder mee waarom feminisme wel degelijk ook voordelig voor mannen is. Blijkt dat -net als menig vrouwmens- ook de doorsnee man ernstig te lijden heeft onder de huidige normen en verwachtingspatronen, ons ingelepeld door de alfamannetjes die het historisch voor het zeggen hebben. Laten we de strijd samen aangaan en lekker rebels zijn, enkel en alleen door voortaan te zijn wie we écht willen en kunnen zijn, wars van imago en wat “ze” wel niet zullen denken. Deal?

(het is best een lang artikel, maar neem de moeite om het te lezen, je wordt er echt wijzer van!)

uit Knack van  7/9/2016, door Nathalie Le Blanc)

mannelijkheid

WAT IS EEN ECHTE MAN ? HET IS EEN VRAAG DIE NIET VAAK HARDOP GESTELD WORDT, MAAR WAAR CONSTANT IMPLICIET NAAR WORDT VERWEZEN. ECHTE VENTEN HUILEN NIET, DRINKEN GRAAG EEN GLAS, ZIJN OFWEL VOOR BORSTEN OF VOOR BILLEN, EN KIJKEN LIEVER NAAR VOETBAL DAN NAAR RITMISCHE GYMNASTIEK. MAAR WAT ALS DIE MANNELIJKHEIDSCLICHÉS OOK HUN NADELEN BLIJKEN TE HEBBEN ?

Wat is een echte man ? Het is ook de vraag die de Britse kunstenaar Grayson Perry onlangs in de documentairereeks All Man stelde. “Mannelijkheid is interessant, omdat het onze wereld vormgeeft. Oorlog, economische crisissen, het zit achter bijna elk nieuwsbericht”, vertelt hij in een interview met de website The Pool . “Als je zoals ik travestiet bent en al op je twaalfde vrouwenkleren aantrekt, sta je al vroeg stil bij wat gender is.” Perry trok met zijn vraag naar drie ultramannelijke gemeenschappen. Cage fighters , jonge criminelen en bankiers. Zijn conclusie was verrassend : mannen lijden.

lees verder via http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/niet-huilen-wel-drinken-wat-betekent-mannelijkheid-nog-in-deze-tijden/article-longread-750353.html )

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.